Skola.

Som nämnt tidigare så har jag ju börjat utbilda mig till undersköterska. Och ju längre jag kommer, desto mer funderar jag faktiskt på att vidareutbilda mig sen. Tycker det är galet intressant att läsa om kroppen, hur den fungerar och vad som händer i kroppen.
 
Dock är det inte alltid som motivationen är på topp, och det har nog märkts här hemma. Varje tisdag går jag i skolan, och denna dag får jag en uppgift som ska vara klar innan tisdagen därpå. Dessvärre har jag skjutit på nästan varenda uppgidt till helgen eller rentav måndagen, och stressen att inte hinna klar i kombination med en lätt orkeslöshet som infunnit sig på sistone så har jag förmodligen varit lite lätt odräglig att leva med ett tag.
 
Niklas är det bästa stöd man kan tänka sig. Han peppar mig hela tiden, påminner mig om uppgifterna, tar läggningarna med kidsen och får mig att faktiskt sätta mig ner. Som idag. Jag hade verkligen noll lust och motivation idag, till nåt alls men allra helst till att sätta mig och läsa om sjukdomar och undersökningsmetoder. Men ett litet peptalk av honom och en semla senare så slog jag mig ner vid datorn och nu, 1,5 timme senare, så är tamejtusan hela uppgiften klar. Uppgiften jag trodde skulle bli den värsta, var ju faktiskt inte så hemsk. Och det känns otroligt skönt att kunna gå igenom resten av denna veckan utan att ha skoluppgiften hängande över mig.
Men jag ska villigt erkänna att jag emellanåt funderar på vad tusan jag gett mig in på som ska rodda plugg, arbete och familj samtidigt. Jag är ju dock inte den enda i världen som kombinerar detta, så det är klart att det är möjligt, men ibland önskar jag verkligen att dygnet hade fler timmar. Allra helst när det emellanåt blir kaos på jobbet, och eftersom jag numera har mer ansvar där, så är det ju upp till mig och en till att lösa de problem som uppstår. 
 
Ibland känns det som att jag vill dra i bromsen, återgå till att vara föräldraledig på heltid, hoppa av skolan och bara ligga i soffan och käka chips. Tack och lov händer det oftare att jag känner som i början på detta inlägg, att det är sjukt intressant och att jag vill veta mer. Jag vill lära mig mer. Och att ha mer ansvar på jobbet är faktiskt sjukt givande, jag lär mig massor hela tiden och det arbete jag lägger ner gör numera skillnad. Jag har makt att påverka och förbättra. Jag trivs bra när allt klaffar!